Trupele mecanizate nord-coreene au organizat un concurs de trageri de artilerie în weekend, ca parte a eforturilor de a spori capacitățile de apărare ale țării, a relatat duminică presa de stat, potrivit Reuters.
Exercițiile s-au desfășurat sâmbătă, a precizat agenția de știri de stat KCNA, și au loc în contextul în care Coreea de Nord se plânge tot mai mult de ceea ce consideră a fi un dublu standard, în care activitățile sale militare atrag critici internaționale, în timp ce exercițiile similare ale Coreei de Sud și ale Statelor Unite de obicei nu o fac.
Analiștii spun că Phenianul încearcă să dea un aer de normalitate acțiunilor sale de apărare cu scopul de a obține în cele din urmă acceptarea internațională a arsenalelor sale nucleare și balistice, din cauza cărora a fost sancționat prin rezoluții ale Consiliului de Securitate al ONU.
Exercițiul a fost supervizat de Pak Jong Chon (stanga in imaginea de mai jos), membru al Prezidiului Biroului Politic și secretar al Comitetului Central al Partidului Muncitorilor din Coreea,, a precizat KCNA.

Lasă un răspuns