Coreea de Sud investeşte şapte miliarde de dolari în AI, în încercarea de a-şi menţine avantajul concurenţial în domeniul semiconductorilor

0
40

Preşedintele sud-coreean, Yoon Suk Yeol, a anunţat marţi că până în 2027 ţara sa va investi în inteligenţa artificială (AI) 9.400 miliarde de woni (6,94 miliarde de dolari), ca parte a eforturilor de a-şi menţine poziţia de lider global pe piaţa semiconductorilor de ultimă generaţie, transmite Agerpres.

Investiţia include un fond separat de 1.400 miliarde de woni pentru sprijinirea firmelor de semiconductori AI, în condiţiile în care statul asiatic caută să ţină pasul cu ţări ca Statele Unite, China şi Japonia, care sprijină masiv consolidarea lanţurilor de aprovizionare pe segmentul semiconductorilor.

„Actuala concurenţă în domeniul semiconductorilor este un război industrial şi un război total între naţiuni”, a declarat Yoon la întâlnirea cu şefi din industria cipurilor.

https://www.g4media.ro/coreea-de-sud-investeste-sapte-miliarde-de-dolari-in-ai-in-incercarea-de-a-si-mentine-avantajul-concurential-in-domeniul-semiconductorilor.html

 

 

Lasă un răspuns