Sorin-Ionel Petrescu : NU IESE FUM FĂRĂ FOC! Filmul tentativei de lovitura de stat de la Chișinau

0
179

Nu sunt nici pe departe adept al teoriilor conspirative, dar „povestea” de mai jos prea „leagă” și dă sens „întâmplărilor” apărute de nicăieri și petrecute în ultimele 2-3 săptămâni.

Toate în preajma pregătirilor Kremlinului, pentru a marca 1 an de la invadarea Ucrainei dar și a vizitei imprevizibile a președintelui Biden, al cărui mesaj de susținere a privit mai mult că niciodată și Re iipublica Moldova.

Logica evenimentelor difuzate inițial ca știri și apoi mult prea promovate de televiziunile pro-anarhice de pe la noi, ar fi avut următorul scenariu:
„Victor Orban implicat în lovitura de stat din R. Moldova. Planul care trebuia să se realizeze dacă serviciile secrete britanice nu ar fi dejucat, „filmul”.

📌 Ungaria împreună cu Serbia trebuiau să provoace o rezmeriță în Balcanii din vest. Între timp specialiști în devirsionism din Ungaria și Serbia împreună cu 200 de filoruși din cele două țări, trebuia să se deplaseze la Chișinău unde, împreună cu comuniștii și socialiștii să producă dezordine, devastarea orașului, ocuparea sediul guvernului, președenției, radioului, televiziunii, etc.
📌 în același timp, la București, naționaliștii, partidele pro-rusia și mass-media pro-rusă trebuia să producă manipulări anti Ucraina.
📌 cum a decurs filmul evenimentelor: Orban invită generalii armatei și le spune scenariul. Generalii refuză și îl contrează pe Orban, chiar reproșându-i: noi suntem membrii NATO, cum să trădăm NATO?! Orban se enervează, bate cu pumnul în masă, spunându-le că aceasta e un ordin. Generalii îi reproșează că ei sunt trimiși să moară pe front iar el, stă bine-mersi într-un buncăr. Orban îi invită afară.
Unul dintre generali ia legătura cu serviciile secrete britanice, le spune despre scenariu.
Serviciile britanice împreună cu cele ucrainiene și ale Moldovei, îi așteaptă pe aeroportul din Chișinău, pe cei 200 de „sportivii” în trening care veneau din Serbia, și-i arestează. După anumite metode de cercetare, „sportivii” au recunoscut scopul lor în Moldova.
Deci, totul a eșuat, datorită unui general maghiar.
📌 în timpul acestor evenimente, pro-rușii de la București trebuia să dea semnale false la adresa Ucrainei.
Două exemple care prind la popor:
a) preoții ortodocși din Ucraina sunt prigoniți de ucraineni (toți preoții din Ucraina și Rusia sunt agenți FSB-KGB);
b) Ucraina distruge Delta Dunării;
c) atac subtil la adresa Maiei Sandu .
📌 în timpul cât se organizau pro-rușii, Marcel Ciolacu și Vasile Dâncu merg la Chișinău se întâlnesc cu șefii celor două partide rusofile (socialiștii și comuniștii).
Intre timp Cosmin Gușă merge în Serbia unde se gasește cu Sebastian Ghiță pentru a primi agenda, George Simion și Victor Ponta merg pe n.v. la ambasada Rusă.
📌 în tot acest timp, la București punerea în scenă continua :
– Vasile Dâncu iese cu un atac la Maia Sandu;
– Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu ies cu atac la adresa Ucrainei, pe motiv că ne distruge Delta, cu toate că știau că canalul Bâstroe nu poate fi adâncit mai mult de cât sunt digurile. Malurile digului Bâstroe au o adâncime de 4 m, deci canalul nu poate fi adâncit mai mult.
📌 dacă lovitura de stat avea succes, acum rușii erau în Repubica Moldova și Transnistria.
La granița de vest a României ar fi fost o rezmeriță provocată de către naționaliști și iredentiștii unguri din Ungaria și Romania.”
PS. Nu cunosc sursa certă a scenariului prezentat. Se zice c-ar aparține unui ofițer SRI în rezervă. Probabil, căci prea leagă bine lucrurile. Și-apoi, nu-i așa, nu iese fum fără foc.

 

Sorin-Ionel Petrescu

 

Lasă un răspuns