Sora lui Kim Jong Un, mesaj dur la adresa președintelui sud-coreean: „Mai bine să țină gura închisă”

0
223

Kim Yo Jong, sora liderului nord-coreean Kim Jong Un, a declarat vineri că președintele Coreei de Sud ar trebui să își țină închisă gura, după ce acesta a reiterat că țara sa este dispusă să ofere ajutor economic în schimbul dezarmării nucleare.

Sora lui Kim Jong Un a avut vineri cuvinte dure la adresa președintelui Coreei de Sud, după ce acesta a oferit din nou ajutor economic Pyongyangului, doar dacă acceptă să se denuclearizeze.

Presa de stat a relatat vineri că, Kim Yo Jong, a spus despre liderul sudist Yoon Suk-yeol următoarele: „Ar fi fost mai favorabil pentru imaginea sa să tacă din gură, în loc să vorbească prostii, deoarece nu avea nimic bun de spus”.

Yoon a propus pentru prima dată ceea ce el însuși a descris ca fiind un plan „îndrăzneț” în luna mai.

Ministerul sud-coreean al Unificării, care se ocupă de relațiile cu Nordul, a avertizat cu privire la o mai mare izolare și la o agravare a crizei economice.

Kim Yo Jong a devenit un critic vocal al Coreei de Sud în ultimii ani.

Comentariile sale de vineri marchează prima dată când un oficial nord-coreean de rang înalt a comentat direct planul lui Yoon.

Dar, deși aceste comentarii reprezintă cel mai dur atac personal al ei la adresa lui Yoon de până acum, nu au fost primele.

În timpul unui discurs plin de înjurături la începutul acestei luni, ea a acuzat Sudul pentru o epidemie de COVID-19 în Nord.

De asemenea, ea a amenințat cu „represalii mortale” dacă acest lucru se va întâmpla din nou.

Lasă un răspuns