Influenta soră a liderului nord-coreean Kim Jong Un, Kim Yo Jong, a criticat marţi atitudinea „perfidă” a Seul-ului cu privire la exerciţiile militare comune Coreea de Sud – Statele Unite, avertizându-i pe cei doi aliaţi că se vor confrunta cu ameninţări grave la adresa securităţii, potrivit AFP, citat de Agerpres.

Kim Yo Jong, unul dintre cei mai apropiaţi consilieri ai fratelui ei, a denunţat exerciţiile militare „periculoase” desfăşurate împreună de Seul şi Washington în august, pe care Phenianul le vede ca o repetiţie pentru o invazie a Nordului.

„Profit de această ocazie pentru a-mi exprima profundul regret cu privire la tratamentul perfid al autorităţilor sud-coreene”, a spus ea într-un comunicat publicat de agenţia oficială de presă nord-coreeană KCNA.

Armatele sud-coreene şi americane au început marţi antrenamentele preliminare înainte de exerciţiile anuale de vară săptămâna viitoare.

Prin efectuarea acestor manevre militare, Seul-ul şi Washingtonul „ar fi cu siguranţă mai mari ameninţări la adresa securităţii”, a avertizat ea, adăugând că Nordul îşi va consolida capacităţile de apărare şi atacuri preventive.

mai mult la  /www.bursa.ro/

Lasă un răspuns