Cetățenilor din Coreea de Nord li s-a interzis să arate vreun semn de bucurie timp de 11 zile, pentru a comemora 10 ani de la moartea lui Kim Jong Il, tatăl actualului lider suprem, Kim Jong Un, și fiul fondatorului dinastiei staliniste de la Phenian, Kim Ir Sen. Restricțiile includ o interdicție explicită de a râde și de a consuma alcool în cele 11 zile de doliu, scrie Telegraph.

Vineri, 17 decembrie, când se împlinesc 10 ani de la moartea lui Kim Jong Il, nord-coreenilor li se interzice chiar și să meargă la cumpărături.

„În timpul perioadei de doliu, nu trebuie să bem alcool, să râdem sau să ne implicăm în activități de agrement”, a declarat pentru Radio Free Asia (RFA) un nord-coreean din orașul de frontieră nord-estic Sinuiju.

„Chiar dacă un membru al familiei tale moare în timpul perioadei de doliu, nu ai voie să-l plângi cu voce tare. Oamenii nu-și pot sărbători nici propriile zile de naștere dacă acestea au loc în perioada de doliu”, a adăugat acesta.

Nord-coreenilor li s-a interzis să râdă timp de 11 zile. Miliția îi caută pe cei care nu sunt suficient de triști. Se comemorează 10 ani de la moartea lui Kim Jong Il, tatăl lui Kim Jong Un

Lasă un răspuns