Coreea de Nord. Mica din punct de vedere geografic, totuși se profilează mare în conștiința geopolitică. Țara este izolată, populația ei este disperată si săracă. Dinastia Kim a condus timp de trei generații. Cum reușește această familie conducătoare să-și facă simțită puterea în întreaga lume?
Programul nuclear este esențial pentru strategia Coreei de Nord. Timp de decenii, regimul și-a dedicat cantități din ce în ce mai mari din resursele sale pentru achiziționarea bombei. Apoi, în 2006, Coreea de Nord a detonat o bombă nucleară pentru prima dată. Era un semnal pentru lume: Coreea de Nord era o forță de care trebuia să fie luata în calcul.
Dinastia Kim a dobândit, de asemenea, parteneri puternici. China consideră țara ca o zonă tampon militar și o menține puternic dependentă de economia sa. Cu China în partea ei de ring, Coreea de Nord nu este intimidată de Statele Unite. Acum, Coreea de Nord se aliază și cu Rusia și o sprijină în războiul împotriva Ucrainei.
Propaganda, intimidarea și supravegherea formează pilonii societății nord-coreene. Structurile top-secrete ale statului sunt în mare parte opace, deoarece țara a fost închisă ermetic de lumea exterioară. Dinastia Kim a început cu fondatorul regimului Kim Il-sung, care a fost la putere între 1948 și 1994. Creând un cult unic al personalității, el a construit un regim conform propriilor idei. După moartea sa, fiul său Kim Jong-Il a fost la conducere până la moartea sa în 2011. Apoi, fiul lui Kim Jong-Il, Kim Jong-un, a preluat poziția de conducere. În cazul în care Kim Jong-un moare, sora sau fiica lui sunt considerate succesoarele sale cele mai probabile.
Guvernul nord-coreean exercită control total asupra țării și a populației acesteia. Cu ajutorul unui sistem cuprinzător de supraveghere, statul se angajează într-o represiune extremă, folosind orice, de la intimidare la lagăre de prizonieri și condamnări la moarte pentru a-și ține oamenii în frâu.