Despre Kim Yo-jong, singura soră a liderului nord-coreean Kim Jong-un, si rolul acesteia în ierarhia dictaturii de la Phenian

0
584

Kim Yo-jong, singura soră a liderului nord-coreean Kim Jong-un, atrage atenția în timp ce stătea chiar în față la o ceremonie de întâmpinare pentru recenta vizită a președintelui chinez Xi Jinping la Phenian.

Kim, care s-a născut ca fiică a lui Kim Jong-il și a lui Ko Yong-hui în 1988, se spune că are o relație strânsă cu fratele ei Kim Jong-un, din cauza unor ani de izolare împărtășite în timp ce studiau împreună în Elveția din 1996 până în 2000 Serviciul Național de Informații din Seul a confirmat că acum pare să se afle la același nivel cu cei de la Choe Ryong-hae, care își păstrează ferm rolul de om de facto nr. 2 din țară.

Pe de altă parte, Hyon Song-wol, șeful Orchestrei Samjiyon din Nord și al formației Moranbong, părea să preia rolul anterior al lui Kim în protocol. Prin urmare, unii spun chiar că Kim Yo-jong și Hyon Song-wol sunt cele mai puternice femei din Coreea de Nord astăzi.

Lasă un răspuns