De ce aleargă bodyguarzii lui Kim Jong-un pe lângă maşină VIDEO

0
433
În rarele ocazii în care Kim Jong-un, liderul suprem al Coreei de Nord, a fost în atenţia lumii, cei 12 bodyguarzi ai săi au fost observaţi alergând pe lângă limuzina în care se afla acesta. La fel s-a întâmplat şi în timpul vizitei lui Kim la Singapore, unde s-a întânit cu fostul preşedinte american Donald Trump.

Preşedintele Coreei de Nord ar fi preluat ideea scutului uman din jurul maşinii sale dintr-un film cu Clint Eastwood – In the Line of Fire, scrie Anna Fifield, şefa biroului Washington Post din Beijing, în cartea „Marele succesor: destinul perfect al strălucitului tovarăş Kim Jong Un ”, conform DIGI 24. În acest film, Eastwood interpretează rolul unui agent secret aflat în serviciul lui John F. Kennedy, în 1963, când acesta a fost asasinat. Personajul lui Eastwood şi alţi agenţi aleargă pe lângă maşina preşedintelui. Fifield spune că filmul l-ar fi marcat pe liderul nord-coreean pe când era copil.
Lee Young-guk, un fost bodyguard al tatălui preşedintelui Coreei de Nord, angajat timp de zece ani, povestea în 2014, într-un interviu cu CNN, că a deveni gardă de corp pentru liderul nord-coreean este extrem de dificil. Lee Yeong Guk a declarat că este „mai uşor să treci prin urechea unui ac”. Recruţii sunt aleşi dintre militari şi trebuie să treacă prin mai multe teste. Sunt analizate la sânge starea de sănătate, aspectul, personalitatea şi originea familiei, spune Fifield.

De asemenea, un bodyguard nu trebuie să fie mai înalt decât preşedintele, o condiţie destul de greu de îndeplinit având în vedere că acesta are în jur de 1,70 m. În plus, trebuie să stăpânească mai multe tehnici de arte marţiale. „Antrenamentul a fost dur, este dur. De ce l-ai urma? Pentru că e menit să-ţi întărească loialitatea. Un pistol nu câştigă un război, iar tae kwon do nu ajută decât la spirit, însă creşte loialitatea“, spunea Lee Young-guk, fostul bodyguard al tatălui lui Kim Jong-un.

Citeste mai mult: adev.ro/qyibyq

Kim Jong-un’s running bodyguards are back ahead of tomorrow’s historic summit in Singapore  https://t.co/Ai3gS4OWkj

Citeste mai mult: adev.ro/qyibyq

Lasă un răspuns