Bizara paradă militară nocturnă organizată de Coreea de Nord cu prilejul împlinirii a 73 de ani de la înfiinţarea ţării a inclus şi defilarea, în premieră, a „unităţilor mecanizate ale muncitorimii şi ţărănimii”, compuse din tractoare agricole prevăzute cu remorci pentru lansatoare de rachete sau sisteme portabile antitanc ori antiaeriene.

Anul acesta, în loc de o paradă tradiţională, cu militari şi vehicule blindate şi care să culmineze cu prezentarea ultimelor modele de rachete nucleare, autorităţile de la Phenian au decis organizarea unei parade a Gărzilor Roşii şi a diverselor forţe paramilitare (miliţii) ale ţării.

În prezenţa liderului nord-coreean Kim Jong Un, au defilat angajaţi ai sistemului de sănătate, echipaţi cu măşti de oxigen şi combinezoane de protecţie de culoare roşie, detaşamente călare sau cu câini utilitari.

„Cei responsabili de mecanizarea agriculturii conduc tractoare care remorchează piese de artiliere care, în caz de urgenţă, îi vor strivi, cu puterea lor de foc impresionantă, pe agresori şi pe vasalii lor. Aceste coloane mecanizate reprezintă dovada că ţara noastră s-a transformat într-o fortăreaţă inexpugnabilă, cu miliţii capabile să desfăşoare orice tip de operaţiuni militare şi să lupte independent sau alături de invincibila noastră armată regulată”, se mai arată în mesajul postat pe agenţia de presă nord-coreeană.

www.digi24.ro/stiri/externe/

Lasă un răspuns