Coreea de Nord ar fi refuzat vaccinul anticovid AstraZeneca, dozele fiind programate să ajungă în această țară în cadrul operațiunii internaționale coordonate de OMS, COVAX. Motivul invocat vizează efectele secundare pe care l-ar avea serul produs de britanici, a precizat o organizație din Coreea de Sud citată de Reuters.

COVAX pregătise 2 milioane de doze de vaccin pentru Coreea de Nord, stat care nu a raportat oficial niciun caz de covid-19. Prima tranșă urma să ajungă la sfârșitul lunii mai, însă operațiunea a fost amânată.

În ciuda faptului că nu a raportat oficial niciun caz de Covid, oficialii din SUA și Coreea de Sud sunt sceptici cu privire la onestitatea autorităților care au impus totuși restricții dure și au închis granițele.

Phenianul ar lua în calcul achiziționarea altor vaccinuri, sursele citate de Reuters afirmând că regimul nord-coreean nu ar dori nici vaccinul chinezesc pentru că are rezerve în privința eficacității acestuia și este interesat de cel produs de Rusia, sperând la donații.

mai mult la    /www.hotnews.ro/

Lasă un răspuns