Ce făcea de fapt Kim Jong-un anul acesta când lumea credea că a murit – investigație

0
437

O investigație realizată de jurnaliștii de la North Korea News, un site de știri care nu are legături cu regimul de la Phenian, oferă indicii puternice cu privire la activitățile lui Kim Jong-un din perioada în care liderul suprem nord-coreean a dispărut din spațiul public, provocând speculații că ar fi grav bolnav sau ar fi murit, relatează Business Insider.

Kim Jong-un nu a mai fost văzut în public pentru mai multe perioade de timp între lunile ianuarie și mai ale acestui an, făcându-i pe unii analiști și oficiali din serviciile de informații că liderul nord-coreean ar fi suferit un atac de cord din cauza stilului său de viață nesănătos și ar fi fost operat în mare secret în China.

Au existat inclusiv speculații că acesta ar fi murit dar că vestea este ținută secretă în lipsa unui succesor aparent al lui Kim Jong-un și a luptelor pentru putere de la Phenian.

Însă investigația realizată de NK News arată că ultimul conducător suprem al dinastiei Kim se ocupa de lucruri triviale în această perioadă: juriza modele de sticle de vin, nave cargo și uniforme școlare.

Jurnaliștii de la NK au descoperit că absențele lui Kim sunt corelate cu date afișate joia trecută la expoziția naturală de artă industrială din Phenian unde Kim Jong-un a jurizat modelele prezentate.

Înregistrarea video a evenimentului, difuzată de KCTV – televiziunea oficială a Coreei de Nord -, a surprins un panou imens pe care erau trecute 25 de date de anul acesta când Kim „ghida” în jur de 110 de proiecte către finalizare.

 

/www.hotnews.ro/

Lasă un răspuns