Locuitorii din Phenian s-au luptat joi cu temperaturile foarte ridicate, în timp ce mass-media de stat din Coreea de Nord a lansat o avertizare asupra unui val de caniculă care afectează nordul peninsulei, relatează AFP.

Întreaga ţară a înregistrat temperaturi peste valorile normale, care au urcat joi până la 35 de grade Celsius în capitală.
Pe străzi, localnicii au încercat să scape de căldură adăpostindu-se la umbră sau folosind ventilatoare portabile, ori savurând un bol cu gheaţă zdrobită şi acoperită cu ingrediente dulci, un desert foarte popular.

Potrivit unor estimări, doar un sfert din populaţia Coreei de Nord are acces la electricitate, ceea ce înseamnă că persoanele cu aer condiţionat sunt extrem de rare.

Media oficiale au avertizat în ultimele zile populaţia cu privire la creşterea temperaturilor şi a riscului de incendii în mediul rural.

Un responsabil din cadrul serviciilor sanitare a atras atenţia, de asemenea, la postul public KCTV că populaţia din Coreea de Nord ar trebui să se aştepte la un alt val de caniculă la sfârşitul lunii.

Catastrofele naturale par să aibă consecinţe din ce în ce mai dramatice în Coreea de Nord din cauza infrastructurii defectuoase şi chiar a defrişărilor, din cauza cărora zonele de câmpie devin deosebit de vulnerabile în caz de inundaţii.

 

mai mult la  /www.stiripesurse.ro/

Lasă un răspuns